mars_2015_019.JPGfebr.2016_019.JPG

 Emzalsa, det är jag, Els-Marie Söderqvist!

Jag är född i Stockholm och tillbringade mina första tre år i Hägersten, Aspudden. Helt plötsligt hamnade jag i Arvika. Slängd på ett tåg i maj 1952. Vad visste jag om världen då, inte ett dyft! Nu däremot har jag en liten aning om både negativa och positiva saker, som på denna jord har skett och sker alltjämt.

För att nämna en del av mina intressen m.m., jag har alltid varit en enträgen kluddare med penna och pensel. Kanske inte allt varit så lysande men dock, skapande!


Gick på Kyrkeruds Folkhögskola under åren 1970-1972. Hörde inte till de mest ambitiösa eleverna. Antagligen hade jag inte "lekt" färdigt... Men de närmaste åren  fick jag chansen att vara kursledare i keramik , kvällskurser i ett studieförbund.

Jag  hade även lite andra uppdrag, såsom demonstration av den ädla konsten att dreja!   Bara för att nämna en del av vad jag företog mig.

Sporadiskt under åren har jag även målat en del akvarell. Provar nu på akryl, olja har jag aldrig  gillat p.g.a. den tid det tar för färgen att torka. Tiden var också orsak till att jag slutade med keramiken. Det tar tid för ett alster att bli färdigt. Många moment ska genomgås inom detta område.

För ett par år sen blev jag medlem i Koppoms Konstnärs Förening. Jag har därmed deltagit i flera av våra gemensamma utställningar.


Mellan åren 1987-2006 var jag aktiv delägare i en Hälsokostbutik. År 2003 avled vår dotter endast 22 år gammal och inget blev detsamma efter det. Jag var tvungen att sälja min andel i företaget eftersom jag orkade inte med det längre, varken fysiskt eller psykiskt!


2007 ville jag ändå göra något för att skingra tankarna och komma ut bland folk. Jag anmälde mig till en kurs, "Författardrömmar". Det var helt i rätt tid för mig och jag trivdes.

Efter avslutad kurs blev deltagarna i liknade kurser hembjudna till ledaren i de samma. På detta möte träffade jag flera som var intresserade av att fortsätta träffas och skriva tillsammans. Och på den vägen är det än. Nu 2020 har tiderna förändrats! Vår skrivar-grupp har minskat drastiskt, p.g.a. flytt, samt tyvärr av flera dödsfall!

 

År 2008 kom jag ut med en diktbok "Hörnstenen", som även innehåller egna illustrationer. 

Vår skrivargrupp kom överens om att ge ut en gemensam bok, en antologi, "Det finns flera som passar..." Den innehåller en blandning av dikter och berättelser. Detta var 2010 och sju st var vi som författade.

 

Samma år, 2010, gav jag ut min dotters samlade dikter, "Dunkla skuggor i dunkla rum"!

Alla dessa böcker finns beskrivna på denna sida under olika flikar!

 

 2016 nov. Nu har jag för någon månad sen fått en ny liten bok i min hand. "Till Zanna från mamma". Jag skriver där till min döda dotter, allt från hennes födelse till hennes död! 


2018 på hösten utkom jag med ett litet häfte, som handlar om min tro. Den heter "Framåt i tro".

 

 
stäng