Den 10 januari 2010

 

Ja, här är jag, kvinna i mina bästa år. Det är väl så man säger!? Till en viss del kan jag hålla med, men inte i allt. Det heter också att åldern tar ut sin rätt. Inte vill jag hålla med om att den har rätt att göra tanken trög, knän svaga, synen sämre . För att inte tala om tröttheten som kommer när man vill vara pigg och alert. Men man får vara tacksam för allt man fått och upplevt här i livet, även om det inte varit så snällt mot en alla gånger. Nu låter det som om jag vore minst 80 , men  det är en hel del år fram till dess. Men tiden rusar iväg.

Slutade jobba för tre år sen, ofrivilligt. Kropp och själ sa stopp. Dödsfall och sjukdom i familjen satte p för det.

 

Som väl är har jag flera "hobbies". Ja, det känns nästan som ett arbete det också. Fast inget tvång, man gör det man kan och orkar med. Jag målar, mest akvarell och en del i tusch också. 

En ganska nyfunnen "hobby" är att skriva dikter. Jag gav ut min första bok i oktober 2008.

Den har mina egna illustrationer i tusch och omslaget i akvarell.

 

Min avlidna (2003) dotters dikter gav jag ut i maj 2010. Hon har fått en egen flik här på min hemsida.

En antologi kom ut i november 2010. Det var mina skrivarvänner och jag som knåpat ihop en liten bok, som innehåller små berättelser samt dikter. Se antologi-fliken!

 

 

Skriv gärna mail till mig : emzalsa@gmail.com

 

Lev väl och sköt om er!!!

Arkiv

» augusti 2016 (1)
» augusti 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (1)
» november 2011 (1)
» maj 2011 (1)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (1)
» december 2010 (4)
» november 2010 (2)
» oktober 2010 (2)
» augusti 2010 (2)
» juli 2010 (1)
» maj 2010 (1)
» april 2010 (2)
» mars 2010 (2)
» februari 2010 (5)
» januari 2010 (7)

visar: alla inlägg

fredag 25 september

2020 The year of Corona

2020-09-25

Nu är det höst och så gott som hela detta år har gått i Pandemins tecken. Många funderingar  över hur vi alla ska komma helskinnade ur denna, ibland dödliga, infektion florerar ibland oss alla av och till. Munskydd-Ja-Nej......handskar -Ja-Nej......hålla avstånd 2 m? Hälsa med armbågen...hm... Oj då, glömde visst...måste skydda mig och andra!

I butiken!..Törs jag hosta nu? En annan kund skyndar till ett hörn längre bort, sneglade misstänksamt mot mitt håll. 

Allt är så förändrat och annorlunda, stängda gränser, butiker gapar tomma. Detta märks särskilt väl här nära norska gränsen. Norge har stängt gränsen mot Sverige flera gånger och veckor i sträck. Detta p.g.a. att Sverige haft fler fall av Corona! I nuläget är Norge hårt drabbat av denna pandemi, men dessa grannar strömmar in i Sverige för att inhandla billiga varor i våra butiker! Inga restriktioner här inte! Öppna gränser till Sverige, öppet och tillåtet att införa Covid 19........................................................................................................................

 

Gud bevare Sverige!

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 2 augusti

Endast ett kort ögonblick...

Ja, här blir det inte mycket gjort, men annars är det fullt upp. Har fått mer energi senaste året, antagligen beror det på Balansoljan som jag nu intagit sen ett år tillbaka! Känns bra! Fast sliten blir man emellanåt, eftersom projekten rullar i huvudet och mycket ska utföras och åtgärdas. Har fått iväg utkastet om/till min dotter, till förlaget. Väntar att få höra från dem denna veckan!

Lev väl och sköt om er!
 

febr.2016_018.JPG

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 2 september

Fy va trött jag är

Ja det stämmer ...trött, trött, trött....

Jag vet att alla dagar inte är lika... upplyftande, men måste alla dagar vara nedbrytande...?! Just nu i skrivande stund känns det så. Sjuk av än det ena än det andra. Funderar stark på om det vilar en förbannelse över undertecknad!!!???  Orkar inte tänka på allt annat som tränger sig på utan min tillåtelse........................................................................................................

Kommentarer: 1 Permalänk

«första «tidigare Visar 41–43 av 43 inlägg   
 
stäng